Weetjes

De ligging van onze vakantiewoning is midden in het dorp met zijn idyllische natuur. anderen prijzen de makkelijke bereikbaarheid doordat een afrit van de autoweg Jabbeke – Duinkerke op het grondgebied van Ramskapelle ligt.

Van ellenlange files tussen de afrit en de badplaatsen heb je geen last. Parkeerproblemen en betalend parkeren zijn in ons dorp niet aan de orde.

Het vlakke land met zijn uitgestippelde fietsroutes wordt als een fietsparadijs ervaren.

Als “uitvalsbasis” naar de badplaatsen, historische steden (Veurne, Brugge, …) en pretparken (Plopsaland, Zonnegloed, Boudewijn Seapark, …) ligt ons dorp centraal.

Wie voor de Eerste wereldoorlog interesse heeft, weet dat Ramskapelle de aangewezen plaats is. Niet op foto’s of plaatjes, maar met je eigen ogen zie je de plek van de onderwaterzetting. Weinig plaatsen bieden zo veel authentieke restanten van schiet-, mitrailleurs-, observatie- en medische posten als langs de frontlijn in Ramskapelle. Ook de militaire begraafplaats met zijn 632 zerkjes, de miniatuurmolen met de demarcatiezuil, het nieuwe herinneringsmonument en de restanten van de oude steenbakkerij roepen herinneringen aan de Eerste wereldoorlog op.